DK

DÍJNYERTES KÖNYVEK Díjnyertes kötetek, díjnyertes szerzőktől, hogy eligazodhass a könyvek tengerében és biztosan a legjobbakat választhasd.

Jók között a legjobb

2010.12.12. 00:35 | Zanphagras | Szólj hozzá!

Címkék: prima primissima prima primissima

A Prima Primissima Díj

 

 

A díjat 2003-ban alapította Demján Sándor a Vállakozók Országos Szövetsége (VOSZ) támogatásával azzal a céllal, hogy egy a politikától és a pártoktól független díjat hozzanak létre mindazok számára, akik maradandót alkottak magyarként a világban. A díj célja olyan követendő példák állítása, akik hatékonyan járultak hozzá valamilyen téren a magyarság jó hírnevének öregbítéséhez akár Magyarországon, akár máshol a világban. A díjat a következő kategóriákban ítélik oda évente:

Magyar irodalom

Magyar színház- és filmművészet

Magyar képzőművészet

Magyar tudomány

Magyar oktatás és köznevelés

Magyar építészet és építőművészet

Magyar sajtó

Magyar népművészet és közművelődés

Magyar zeneművészet

Magyar sport

 

Minden kategóriában három Primát választanak a VOSZ gyűlésén. Ezek közül titkos szavazással választják meg a Primissimát, a legjobbat a jók közül. A jelentős pénzjutalom (ötvenezer euro) mellett a legendás versenylovat, Kincsemet ábrázoló trófeát kapnak a győztesek. A díj eddigi hét éve alatt nagy presztízsre tett szert, többek között a pártpolitikától való függetlensége révén is. A díjakat olyan személyek adják át, akik támogatják a díjalapot, így maguk is még aktívabb részeseivé válhatnak a magyar kultúrának és társadalmi életnek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dijnyerteskonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr192510117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása